Жените изневеруваат почесто од мажите- Еве ја и причината!

Многумина ќе се согласат дека мажите изневеруваат почесто од жените, но тоа баш и не е такa. Жените ги изневеруваат мажите поради многу причини. Една од нив е кога жената се чувствува потценето и ако партнерот ја игнорира.Жените кои се чувствуваат како слугинки и жените кои го издржуваат семејството често се случува да побараат внимание некаде на друго место.
Причината за изневерување може да биде и недостатокот на интимност, бидејќи жените посакуваат поврзаност со својот партнер низ несексуална емотивна интеракција, како што се допир, бакнеж, мазење, подароци и слично.
Незадоволството од партнерот кај жената произведува потреба за пронаоѓање на друга сексуална или романтична врска.Жените кои се чувствуваат како слугинки и жените кои го издржуваат семејството често се случува да побараат внимание некаде на друго место.

Пронајдете не на следниве мрежи: