Жените повеќе изневеруваат од мажите

Кога се во прашање сексуалните неверства, жените водат.
Жените во својот живот според истражувањето имаат во просек 2,3 љубовника, додека жените имаат 1,8 љубовници.
Кога се зборува кои се причините за неверството мажите велат дека изневеруваат поради монотонијата во бракот, а понекогаш и само за да го нахранат сопственото его.
Жените во вонбрачните врски бараат исполнетост, романтика и начин да почуствуваат самодоверба. Жените се заљубуваат во своите љубовници за разлика од мажите.
Жените изневеруваат пет години по бракот, а мажите во шестата година од бракот. Двата пола се сложуваат дека моногамијата е  „неприродна состојба“.
„Жените имаат поголема шанса да пронајдат љубовник и обично имаат потполна контрола над вонбрачната врска. Мажите пак потпаѓаат под „власт“ на својата љубовница.“- објаснува Емили Поуп според резултатите од своето истражување.Кога се во прашање сексуалните неверства, жените водат.
Жените во својот живот сп

Пронајдете не на следниве мрежи: