Женската шминка низ историјата!

Жените го разубавувале лицето уште од времето древните цивилизации, користејќи најразлични начини да се претстават во најубаво светло, и да ги прикријат несовршеностите. 
Исто како и светот така и шминката кај жените значајно се изменила од тие древни времиња до денес. Некогаш многу повеќе фокусот на шминката се наоѓал низ целото лице, додека пак денес тоа се базира само на очите и усните. 
Исто како и светот така и шминката кај жените значајно се изменила од тие древни времиња до денес. Некогаш многу по

Пронајдете не на следниве мрежи: