Жителите на Кладово ќе бидат евакуирани со бродови

Loading...

Поради силните дождови Кладово и неколку околни села се отсечени од светот, а наскоро во населбата Текија би требало да започне евакуацијата на населението со бродови, пишуваат српските медиуми.
 Како што дознава Б92, состојбата во Кладово е многу тешка, а во прекин се џердапска магристрала, која води кон Белград и регионалниот пат од Неготин.
Градоначалникот на Клодово рекол дека се загрозени речиси 1000 домаќинства во населбата Текија.
Началникот на секторот за вонредни состојби на Србија Предраг Мариќ изјавил дека во селото Површка кај Кладово поради обилните вренежи и надојдени реки од брдото е потребна евакуација на 20 лица.
Тој за агенцијата бета рекол дека ќе бидат евакуирани веднаш штом го довзволат тоа временските услови.

 Како што дознава Б92, состојбата во Кладово е многу тешка, а во прекин се џердапска магристрала, која води кон Белград и регионалниот пат од

loading...
Loading...