Жителите на Нови Сад се повеќе купуваат бајат леб, а од срам лажат за кого!

Loading...

„Луѓето велат дека ги земаат за домашните миленичиња, но кучето не јаде две векни леб дневно. Секако дека не ги прашуваме луѓето на кои им етешко, сите сме свесни и гледаме како се живее“, вели продавачка во пекара.Секоја трета пекара во Нови Сад продава стар, вчерашен леб или пециво, а според зборовите на вработените, интересот е се поголем.
Така во пекарата „Плус НС“ 30 векни вчерашен леб се продаваат за неколку минути, а вработените велат дека некогаш, поради срамот, лажат за кого купуваат.
Не е спорно старо пециво, на снижена цена од 30 до 50 проценти од оригиналната цена, да купуваат оние кои не се во поволна материјална состојба, но вработените во пекарите тврдат дека не е редок случајот и личности кои се во состојба да си дозволат свеж леб и пециво одлучуваат  да купат старо, бидејќи имаат корист од тоа пециво и не го гледаат тој чин како ознака за немаштија. Од стариот леб можат да направат разни јадења, како тост или попара, а истото важи и за пецивата. Но, сепак употребата на бајато полнето пециво може да биде и опасна.Секоја трета пекара во Нови Сад продава стар, вчерашен леб или пециво, а според зборовите на вработените, интересот е се поголем.
Така во п

loading...
Loading...