Животни мрзнат на -42 степени

Неверојатните снимки од Казахстан го обиколија светот. Во оваа земја повеќе од една недела има екстремно студеното време со температура и до -42 степени.Екстремниот студ им се закануваат и на луѓето и на животните, а на снимките кои ги објавија граѓаните можат да се видат животни, кои се смрзнале во движење.
 
Екстремниот студ им се закануваат и на луѓето и на животните, а на снимките кои ги објавија граѓаните можат да се видат животни, кои се смрзн

Пронајдете не на следниве мрежи: