Зошто авокадото е најсовршено овошје?

Loading...

Ова овошје не само што содржи сè што му е потребно на  човекот, туку може да придонесе за превенција и контрола на голем број болести –  рак, срцеви заболувања, дијабетес и други.
Авокадото доаѓа од Мексико и најраните податоци за неговата употреба датираат од 10.000 години п.н.е.. Дрвото се култивира и одгледува во Централна и Јужна Америка. Во 19-тиот век авокадото влегува во Калифорнија (САД) и оттогаш се претвора во една многу успешна трговија.
Дознајте повеќе на najadise.mk
 Ова овошје не само што содржи сè што му е потребно на  човекот, туку може да придонесе за превенција и кон

loading...
Loading...