Зошто ЦРВЕНИОТ КАРМИН ги ИЗЛУДУВА мажите?

Loading...

Жените се способни да сторат се за да го заведат саканиот маж. Доколку сте мудра, ќе ја искористите оваа ситница, со која сигурно ќе победите.Жените користат различни трикови за да ги заведат мажите, но она што е сигурен погодок е сјајниот поглед и сјајните усни.
Црвениот кармин на женските усни е многу секси и мажите тоа така го доживуваат. Тоа е и причината поради која жените го користат.
Стручњаците кои ја проучувале историјата на боењето на усните во црвено, дошле до заклулок дека примарната функција на црвениот кармин е да изгледа како женските гениталии. Тоа е причината и желбата за зголемување на усните. Тоа може звучи глупаво и површно, но се чини дека е така, иако многу жени тоа не би го признале.
– Антрополозите веруваат дека црвените усни служат како потсетник на срамните усни кои поцрвенуваат и набаруваат кога жената е возбудена. Во модерно време, усните на скоро сите жени се нашминкани во нијанси на црвена или розева боја, а на крај се додава завршен слој за да усните изгледаат влажни и сјајни. Тие додаваат дека тквото однесување кај жената е всушност потсвесен обид на имитирање на сопствената физичка состојба за време на сексуалната возбуденост.Жените користат различни трикови за да ги заведат мажите, но она што е сигурен погодок е сјајниот поглед и сјајните усни.
Црвениот кармин н

loading...
Loading...