Зошто младите Азијатки го покажуваат знакот „V“ на фотографии?

Loading...

Всушност, се работи за американска уметничка лизгачка, спортски манга – стрипови и реклама за камерите „Коника“.Поминете неколку минути во разгледување на социјалните мрежи или гледајте ги туристичките групи како позираат пред некоја атракција и ќе забележите како атрактивни Азијатки ја покажуваат буквата „V“ (што знаци знак за победа или мир). Се поставува прашањето зошто?
За луѓето кои не се од Азија, гестот изгледа дека суштински ткаен во популарната култура на Пекинг, Осака или Тајпеј. Всушност, потекнува од 1960-тите години и не најде на прифатеност од широката публика, се до крајот на 1980-тите години.

Некои велат дека овој гест почна со Џенет Лин, американската уметничка лизгачка, која беше фаворизирана да го земе златниот олимписки медал на Олимписките игри во Јапонија во 1972 година.
Наместо гримаси и негодување на тоа што не успеа да го земе златото, бушавата русокоса едноставно се насмеа. Таа стана медиумска сензација во Јапонија и доби илјадници писма од своите обожаватели. За време на медиумските тури низ Јапонија во годините по Олимписките игри, Лин го покажа „V“ знакот, што значеше појава на културниот феномен.  Поминете неколку минути во разгледување на

loading...
Loading...