Зошто не слабеете и покрај диетите и вежбањето?!

Loading...

Неможете да ослабете и покрај тоа што сте исцрпени од диети и вежбање? Што е тоа што не го правите како што треба?!Внимавате на исхраната, земате доволно витамини, па дури и водите здрав живот со многу вежбање, но сеедно немате такво тело какво што посакувате.
Ако се чуствувате подобро –  не сте единствени во таа ситуација. Всушност, ова е навистина често. Иако обично за ова ја обвинуваме генетиката и се сомневаме дека славните ѕвезди имаат свои тајни за совршен изглед, можеби би било подобро да проследите некои од причините кои што го предизвикуваат овој феномен.
1. Лоши односи и стрес
Добро е познато колку деструктивен може да биде стресот како за физичкото, така и за менталното здравје. Она што мора да се напомене е дека во нашите животи најголем стрес предизвикуваат лошите односи со луѓето, кризите во бракот, проблемите со родителите, со шефот, колегите итн. Насобраниот стрес секогаш го нарушува вашиот метаболизам и вашето тело почнува да ги чува насобраните маснотии, посебно оние во пределот околу стомакот кои што се најопасни.
2. Нетолеранција на одредени продукти
Повеќе на: najadise.mkВнимавате на исхраната, земате доволно витамини, па дури и водите здрав живот со многу вежбање, но сеедно немате такво

loading...
Loading...