Зврлевски на Средбата со Хојт Ји

Loading...

Јавниот обвинител Марко Зврлевски се сретна со заменик – помошникот државен секретар за европски и евроазиски прашања на САД, Хојт Брајан Ји.
 Јавниот обвинител Марко Зврлевски се сретна со заменик – помошникот државен секретар за европски и евроазиски прашања на САД, Хојт Брајан Ји.
На средбата, како што соопштија од Основното Јавно Обвинителство, станало збор за справувањето со тероризмот и санкционирањето на учеството во странски војски, како и за подготвеност на ова обвинителство за справување со кривичните дела против изборите.
Двајцата соговорници, размениле мислења и за соработката помеѓу институциите, вклучувајќи ги и односите меѓу Основното јавно обвинителство и Специјалното јавно обвинителство.Јавниот обвинител Марко Зврлевски се сретна со заменик – помошникот државен секретар за европски и евроазиски прашања на САД, Хојт Брајан Ји.

loading...
Loading...