Кремасти и вкусни, на овие тестенини не може да им оддолеете, а брзо и лесно се подготвуваат.
Потребни состојки:
500 гр зелени тестенини
500 гр свежи печурки
100 гр пушен свински врат
1 главица кромид
250 мл павлака за готвење
2 лажички сув зачин од билки
Подготовка:
На загреано масло пропржете ситно исечениот кромид, додајте ги исечканите печурки и оставете да се крчка додека не омекнат печурките.
Потоа додадете го пушениот свински врат исечен на тенки ленти, а потоа и павлаката во која сте ги измешале зачините.
Крчкајте кратко, а потоа додадете ги претходно сварените тестенини и добро измешајте.
Продолжете да читате: Ги кршите шпагетите пред варење? Тоа е еден од „смртните гревови“ според италијанските мајстори
Пријатно јадење!
Пронајдете не на следниве мрежи: ©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.