Мајонез и чоколадо: Неспојлива комбинација на состојки што е многу вкусна

Потребни состојки:
260 гр брашно
100 гр какао
1 и ¼ лажички сода бикарбона
¼ лажичка прашок за печиво
3 јајца
250 гр шеќер
250 гр мајонез
1 лажичка екстракт од ванила
220 мл вода

Начин на подготовка:
Измешајте ги брашното, какаото, прашокот за печиво и сода бикарбоната. Во посебен сад измешајте ги јајцата, шеќерот, ванилата и мајонезот со миксер, па додајте ги смесата од брашно и какао и водата и измешајте сè заедно.
Турете ја смесата во плех за печење намачкан со масло и набрашнет, а потоа печете на температура од 170 Целзиусови степени околу половина час.
За да ја направите тортата поубаво декорирана, можете да ја посипете со шеќер во прав или да ја премачкате со чоколадна глазура.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.