Состојки
за подлога
250 гр мелени бисквити
120 гр путер/маргарин
чоколаден крем
500 гр крем сирење
250 гр чоколадо
250мл слатка павлака
90 гр шеќер во прав
2 лажички ванила
чоколаден прелив
120 гр слатка павлака
100 гр чоколадо
Бисквитите ги мешаме со растопениот путер, да се добие смеса налик на песок, па ја истураме во обложен калап бр 24-26. Ја натапкуваме смесата во калапот, и го ставаме во фрижидер.
Крем сирењето го биеме со миксер заедно со шеќерот во прав, и екстрактот од ванила, па го додаваме растопеното чоколадо. Настрана ја биеме слатката павлака, па двете ги соединуваме. Истураме над подлогата од бисквити.
Најгоре го ставаме чоколадниот прелив. На тивок оган, мешаме заедно слатката павлака со чоколадото ситно сецкано, додека не се растопи и го истураме во калапот врз кремот.
На здравје!