Цената на златото е блиску до историски максимум!

Цената на златото моментално е блиску до највисокото ниво на сите времиња, со цена над 1.980 долари за унца.

Се чини дека глобалната криза се зголемува.

Конфликтот во Украина не покажува знаци на смирување.

Банкарскиот сектор е загрозен и неколку банки веќе банкротираа.

Минатата година Северна Кореја истрела повеќе проектили кон Јужна Кореја отколку кога било претходно, како и кон Јапонија, а американските воени бродови патролираат во областа.

Трендот на инвестирање во злато постојано се зголемува. Податоците на Светскиот совет за злато покажуваат дека од 2000 година до денес, тој тренд е зголемен за 12 отсто годишно.

Златото вообичаено постигнува повисоки вредности во време на рецесија, економска криза и политичка нестабилност.

Пронајдете не на следниве мрежи: