Еве зошто во снимањето на филмот „Титаник“ учествувале само ниски луѓе


реклама

Џејмс Камерон е режисер кој не препушта ништо на случајноста и не дозволува никакво ограничување во ниту еден момент да влијае на квалитетот на неговиот филм.
Така, не беше исклучок ниту снимањето на „Титаник“, кој беше најскапиот филм на Камерон во тоа време.
реклама
Меѓутоа, за да ги намалат трошоците, продуцентите решиле да искористат трик за време на снимањето на филмот. Во сето ова клучна улога имаа ниските луѓе.
“Снимавме со ниски додатоци за сетовите да изгледаат големи. Секој кој беше повисок од 177 сантиметри не ја доби работата. Заштедивме дополнителен милион долари на тоа”, изјави Џејмс Камерон за светските медиуми.
реклама
Да потсетиме, „Титаник“ со Кејт Винслет и Леонардо ди Каприо и денес, по многу децении, е омилен филм на многу генерации.
реклама

Извор
Пронајдете не на следниве мрежи: