Инцидентот Пан Адриа и рушењето на два мигови 21 на ЈНА

Loading...

До ден денеска останува најголема мистерија овој инцидент на авионот Пан Адрија од 1977 година. Имено на овој авион, кој лета ноќе на релација внатре во Југославија од Загрев до Белград а потоа до Подгорица… На истиот авион ќе се придружи непознат летечки објект со огромна светлост. Истиот ќе лета паралелно поголемо време покрај овој комерцијален лет. 
По извесно време воената авијација на Југославија ќе исправи 4 мигови да се судрат со овој неидентифициран летечки објект. Два ќе бидат срушени и не се знае до ден денеска како и зошто. Случајот е сеуште државна тајна.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...