Летово со поскапи патарини на српските автопати

Наскоро поскапуваат патарините во Србија. Поскапувањето за возачите на патнички автомобили, во зависност од делницата, ќе се движи најмногу до 200 динари, а на најфреквентните делници во просек ќе изнесува 50 динари.

Според одлуката, патарината ќе се зголеми за 14 отсто за оние кои нема да платат такса за користење на автопатот преку електронскиот уред за наплата на ЕНП, додека возачите кои го користат тој уред ќе имаат зголемување од 8 отсто.
Имајќи ги предвид актуелните цени на патарините, поскапувањето на најдолгите делници ќе се искачи до околу 200 динари. Ќе поскапи од 60 до 100 динари кај најфреквентните.

Нови цени за најфреквентните делници
Белград – Чачак 535 динари
Белград – Ниш 1.014 динари
Белград – Нови Сад 273 динари
Белградска Суботица 730 динари
Новиот ценовник ќе стапи во сила осмиот ден од денот на објавувањето во „Службен весник“.

Пронајдете не на следниве мрежи: