Шведска од Нашата Младост Веќе не Постои! Силувања, Шеријат и Зони вон Досег на Полицијата!

Loading...

Во Шведска постојат 61 област кои се вон контрола на полицијата и државата, пишува во најновиот Шведски полициски извештај, “Utsatta omraden 2017 (Ранливи области 2017 година). Во овие области, попознати како “забранети зони” каде што полицијата веќе не влегува и нема ингеренциим оперираат 200 криминални мрежи кои се состојат од околу 5.000 криминалци вклучително и деца на 10-годишна возраст кои биле вклучени во сериозни кривични дела поврзани со оружје и дрога. Повеќето од жителите на овие области се неодамнешни мигранти.Новиот извештај на “Односот со судството во социјално ранливите области” од Bra (Brottsforebyggande Radet) на Советот за превенција на криминалот Шведска, покажува дека повеќе од половина од жителите на овие области – околу 500.000 луѓе – велат дека во овие зони луѓето не смеат да се појавуваат во својство на сведоци од страв од одмазда, не повикуваат полиција од страв, не можат да се движат слободно и полицијата не може да интервенира кога се пријавува вандализам. Жителите се плашат од последиците не само за себе туку и за членовите на семејството.
Во новиот извештај на БРА, исто така се забележува постоење на 2005-та година, кога последен таков документ е објавен, БРА, кој е одговорен за статистика на криминал во Шведска, одби да објави податоци за етничкиот идентитет на криминалците. Сепак, шведскиот весник Expressen неодамна објави извештај дека случаите од 32 групно силување судени во 2016 и 2017 година, 42 од 43 од силувачите биле мигранти или потомци на мигранти, 32 биле родени во странство 10 биле родени во Шведска, со еден или двајцата родители родени во странство.  Според Стина Холмберг, истражувачки советник во БРА, постои итна потреба за “интеграција” на мигрантите, затоа што таа верува дека тоа ќе стави крај на кривичните дела. Според неа, на 42 мигранти за виновен за групно силување се занемарлив дел од сите мигранти, во однос на 163.000 мигранти кои аплицираа за азил во 2015 година.
Се повеќе се чини, дека станува збора за тоа дека Шведска ќе се интегрира во исламската култура а не обратно. Неодамна, шведски суд донесе пресуда во согласност со принципите на шеријатскиот закон, кога поротата – која имаше два муслимански членови – ја прекори жената која го пријави мажот за семејно насилство поради тоа што ја вклучила полицијата, наместо да го решава на ова прашање во разговор со својот сопруг тепач. Во друг неодамнешен случај, 12-годишна шведска муслиманска девојка била насилно омажена за 22-годишниот братучед, кој наводно ја силувал а нејзиното семејство ја принуди да живее со нејзиниот сопруг. Шведскиот суд не реагира!Еден од видовите на “интеграција” која се проповеда на локалните муслимански жители например во џамијата во Вахјо е дека муслиманите се повикуваат да не учествуваат во божиќните прославата на “kuffars” (каурите, навредлив термин за “неверниците”), и Евреите, кои се разбира, се споменуваат како непријатели на Алах. Школото во џамијата користи Саудиско Арабиски вахабистички наставните планови и програми, и им забранува на жените да не се облекуваат во западна облека и бара да ги учат своите ќерки на “пристојна” облека од детството. Прочитај повеќе овде на Шведскиот весник Самнит. И ако до сега се сметаше за “непристојно” на Запад да се зборува за фактичките последици од миграцијата, во Шведска отсега тоа се смета за кривично дело. Имено, во февруари, Петар Спрингар, шведски полициски службеник шведски, изјави дека групните силувања врз Швеѓанки се нов феномен во Шведска и последица на последните 10 до 15 години на имиграционата политика.“Исто така, постојат етнички Швеѓани ангажирани во групно силување, но многу ретко и далеку во помал број како сторителите мигранти” рече Спрингар. За овие коментари, самиот Спрингар бил пријавен во полиција, која најави дека ќе спроведе внатрешна истрага за неговите забелешки. Генералниот секретар на организацијата законот и општеството во Шведска, Ана Рамберг, рече дека коментарите на Спрингар се “речиси расистички”. Веќе постојат две џамии во Шведска, кои јавно емитуваат молитви во петок, еден во Боткирка – каде дозвола за тоа беше доделена во 2013 година, и една во Карлскрона кае локалниот муслимански лидер, имамот Абу Исмаил Хелал, рече дека повикот за молитва ќе им овозможи на муслиманите да се интегрираат подобро во шведското општество. Џамијата во градот на Бископот Модеус неодамна аплицираше за дозвола јавно да ги емитуваат нивните повици за молитва од звучник за три минути, два пати во петок. Во мај, Вахјо полицијата одобри муслимански молитви и изјави дека “ниту еден друг аспект не бил земен предвид, како што е содржината на повикот за молитва”. Бискупот Модеус рече дека одлуката на полицијата била мудра и ќе биде од корист за “интеграцијатa”. Прочитај повеќе овде на Шведскиот весник Експресен. “Ја поздравувам примената и со нетрпение очекуваме да слушнеме и камбани и исламски молитвени најави во нашиот град “, рече бискупот Модеус. Премиерот Стефан Ловфен одби да даде мислење за ова прашање на муслиманската молитва. Тој рече дека тоа “зависи од локацијата на џамијата”, и дека тоа е прашање до локалната општина. Шведската влада предложи закон кој ќе им овозможи на 9.000 главно машки “малолетници” (за 7.000 од нив, се испостави дека се далеку постари од 18 години)чии барања за азил биле одбиени и треба да се депортирани, да им се дозволи за привремен престој во Шведска, ако тие планираат да посетуваат училиште! Имено, дури и оние меѓу 9.000 чиј идентитет како малолетници не е потврден – веројатно затоа што тие немаат документи – ќе им биде дозволено да останат. А ако ги земете во предвид законот за неразделување на семејствата, сите овие 167,000 нови мигранти ќе можат законски да си ги донесат членовите на семејствата во Шведска така што множи по 10. Прочитај повеќе овде во Шведскиот весник Нихетеридаг. Така што онаа либерална Шведска на русокоси убавици и безбедност дома и на улица која многу од нас ја паметат е веќе минато, кое за жал никогаш нема да се врати поради иреверзибилноста на процесите со кои продадените елити на Шведска.
Преземено од коложег.инфо

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...