Овошна торта

6 јајца
200 г шеќер
150 г брашно
120 г маргарин
1 ванилин шеќер
250 г коцки мешано овошје од компот
100 г мелени бадеми
50 г шеќер во прав
1 лимон
70 г шеќер
3 лажици брашно
1 кафена лажица цимет
1 ванилин шеќер
Од брашно, маргаринот, шеќер и 1 жолчка замесете тесто и испечете кора.
Врз неа прво нанесете го овошјето, а потоа и смеса од преостанатите јајца, шеќер, брашно, бадеми, цимет и ванилин шеќер, и повторно испечете.
Прекријте со преостанатите белки изматени со шеќерот во прав и лимонов сок и допечете. Ставете ја тортата на чинија и декорирајте по желба.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.МК Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.МК може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.МК или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.