Тробоен колач

Состојки
за пандишпаните
4 јајца
12 супени лажици шекер
12 супени лажици брашно
100мл млеко
100мл масло
1 пециво
1 супена лажица какао
за фил
500мл млеко
2 супени лажици брашно
100гр кокос
1 супена лажица пудинг од ванила
10 супени лажици шекер

Во длабок сад ги ставаме јајцата и шеќерот и матиме убаво како за торта.
Откога е изматено убаво додаваме маслото,млекото,брашното и прашокот за пециво.
Смесата ја делиме на два дела во едниот дел додаваме какао а другиот дел останува ист.
Во тавче 21*36цм ставаме хартија и ја ставаме прво смесата без какао печеме на 170 степени 10 минути.
Во мегувреме додека се пече ние го спремаме филот со кокос,400 мл млеко заедно со шеќерот ставаме да зоврие а во преостанатото млеко го додаваме пудингот и брашното и убаво мешаме.
Во зовриеното млеко го ставаме пудингот и брашното и вариме 2-3 минути.
Врз испечениот пандишпан го ставаме филот убаво израмнуваме со лажица и врз него го ставаме и кафениот фил .
Продолжуваме со печење уште 30 минути на 160 степени.
Откога е печено оставаме да се излади целосно, а потоа сечеме парчиња по желба.
На здравје !!!

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.МК Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.МК може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.МК или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.