Форензичарите тврдат: Видеото од убиството на Џејмс Фоли е лажно

Форензички аналитичар тврди дека никаде на снимката  не гледа крв, иако вратот на новинарот беше пресечен со ножот најмалку шест пати.Морбидното видео од  убиството на американскиот новинар Џејмс Фоли веројатно било монтажа, а ликвидацијата се случила зад камерите,  тврдат британските форензичари.
Форензичкиот аналитичар напоменува дека никаде на видеото не се гледа  крв, иако вратот на новинарот беше пресечен со ножот најмалку шест пати. Исто така звуците кои ги испуштал Фоли не одговараат  на она што би се очекувало под тие околности. За време на говорот на Фоли, се појавува „бип“  кој можеби укажува на тоа дека американскиот новинар морал да повтори една реченица.
„Мислам дека видеото е монтажа“, рекол еден од експертите кои го проучувале видеото „Мојот впечаток е дека погубувањето се случило откако се изгасиле камерите.
Да потсетиме, џихадистичката Исламска држава минатата недела овјавила видео како нејзините припадници отсекуваат глава на американски новинар.Морбидното видео од  убиството на американскиот новинар Џејмс Фоли веројатно било монтажа, а ликвидацијата се случила зад камерите,  тврд

Пронајдете не на следниве мрежи: