Утре во ООУ „Лазо Ангеловски“: Вежба за евакуација при пожар

Loading...

Утре, 25.2.2016 година (четврток), во 10:00 часот во ООУ „Лазо Ангеловски“ ќе се реализира вежбовно сценарио за евакуација на безбедно место при појава на пожар во објектот.Вежбата ќе се реализира со припадниците на Универзалната единица за заштита и спасување во јачина на одделение од ООУ „Лазо Ангеловски“, другите вработени во училиштето и учениците, а во организација на Одделението за обуки на Секторот за обука на Дирекцијата за заштита и спасување при Влада на Република Македонија.Вежбата ќе се реализира со припадниците на Универзалната единица за заштита и спасување во јачина на одделение од ООУ „Лазо Ангеловски“

loading...
Loading...