Масовна тепачка во фабрика за Ајфон5

Loading...

Масовна тепачка во фабрика за Ајфон5, во кинескиот град Таијуан предизвика нејзино затворање. Во тепачката учествувале најмалку 2.000 вработени, при што се повредени околу 40 учесници. 

Десетици се упасени, а фабриката привремено е затворена. За време на инцидентите запалени се неколку згради на фабриката, во која работат дури 79.000 луѓе. Компанијата пак, која што ја поседува фабриката во Таијуан само во Кина има 1.1 милион вработени…

Да видиме дали застојот во производството ќе се одрази на испораката, односно на цената на Ајфон5 во наредните недели…

 

loading...
Loading...