Идеи за палачинки кои можете сами да ги направите

Loading...

Нема човек кој не се радува на палачинки. Солени, слатки, со крем или со џем, на нашето поднебје секогаш биле едно од омилените домашни задоволства и со нетрпение сме ги чекале кога ги правеле нашите баби или мајки.
Но потоа, пораснуваме и сфаќаме дека иако навидум изгледа така, воопшто не е лесно да се направи добра палачинка – од хаосот во кујната додека се направи смесата, до самата смеса која најчесто е промашена па добиваме само залепени тавчиња и ветување кон себеси дека последен пат се обидуваме да ги направиме.
Сепак, сето ова повеќе не мора да биде изговор бидејќи на нашиот пазар има одлични готови смеси за палачинки со кои практично и да нема промашување, па затоа во следниот дел од текстот ви презентираме 4 откачени идеи со кои ќе се претставите како одличен мајстор за палачинки и ќе ја разиграте вашата креативност во кујната:
1. Лижавчиња од палачинки

2. Торта од палачинки

3. Ружички од палачинки

4. Ражничи од палачинки

loading...