Лувр: Џедај наместо Мона Лиза

Loading...

Во Парискиот музеј Лувр до 17. март наредната година ќе биде отворена една, за оваа културна институција малку необична изложба на играчки на тема познатитот серијал “Војна на ѕвездите”.

Филмовите на Џорџ Лукас ја одушевија публиката со интересната приказна, комплицирана митологија и многу нови специјални ефекти.

На изложбата ќе бидат изложени Јода маски, пластични светлечки сабји, шољи во форма на Чубака

“Војна на ѕвездите” се феномен за младите, а ова е изложба за сите генерации”, изјави Арно Грунберг колекционер и љубител на овој серијал.

 

loading...
Loading...