Марама во косата; неколку начини како да бидете уникатни

Loading...

Марамите се еден од неопходните и најфлексибилни аксесоари што секоја жена мора да ги поседува.

 

Една марама може да биде искористена во различни пригоди на различни начини. 

 

Ова се нашите предлози…

 

 

 

 

 

 

Марамата пред се може да ја искористите како аксесоар за коса. Носете ја наместо венче, превиткајте ја марамата и врзете ја позади,под косата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Врзете ја косата во пунџа ,а со марамата направете машничка напред.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Освен во машничка,марамата може да ја врзете и на овој начин и да добиете сосема друг изглед.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кога косата ви е во опавче и сте едноставно облечени, марамата ќе го разигра целиот изглед,без да употребите други аксесоари.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вметнете ја во плетенката како прамен за поромантичен изглед.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За ретро стил, преврзете а марамата преку косата и зацврстете ја позади.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сосема поинаков изглед добивате доколку на косата врзана во висок растурен кок врзете марама со машничка позади.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Превиткајте ја марамата во форма на тријаголник и врзете ја под косата. Практично за на плажа,доколку не ги сакате шеширите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Едноставната маичка или кошула ќе изгледа сосема поинаку со шарена марама околу вратот.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Доколку сакате да ја носите марамата подоцна во текот а денот, не ја ставајте во чантата,туку преврзете ја на нејзините рачки. Навистина шик.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Погледнете ги и следниве статии:

Направете пунџи како што носат славните

 

Шишки – тренд во Холивуд кој доаѓа и кај нас

 

Плетенките се секогаш ИН

 

 

loading...
Loading...