Дознала дека сопругот и е всушност татко!

Loading...

Американката Валери Спурил (60) од Охајо по смртта на својот сопруг дознала дека тој всушност и бил татко. Шокантното откритие и го променило животот, а се било откриено со ДНК тест по смртта на сопругот Перси. 

Мајката на три деца и баба на осум внуци сега се обидува да ги пронајде своите браќа и сестри. 

“Морам да дознаам кои се, оваа приказна мора да биде раскажана затоа што децата треба да знаат од каде доаѓаат. Знам дека е болно, мене сознанието ме скрши.” – вели Американката. 

Валери била одгледана од своите баба и дедо, нејзината мајка Кристин била девојка за придружба, и иако ја посетувала, Валери сметала дека жената е само семејна пријателка. 

Кога наполнила 9 години, Валери дознала дека човекот кој се грижел за неа не и е татко, туку дедо. Но, ни тогаш не дознала кој и е биолошки татко. 

На 15 години го запознала Перси, за кој и се омажила. Откако тој починал во 1998 година, чула секакви приказни за нивната врска. Вистината и ја открил нејзиниот вујко и откако добила резултати од ДНК анализата, доживеала шок – таа била неговата ќерка. 

Валери не е сигурна дали покојниот сопруг знаел дека се оженил со својата ќерка, но постои сомнеж дека знаел и дека се плашел да ја открие вистината. Непознато е колку деца имал пред бракот со Валери. По откритието, Валери постојано оди на сеанси кај психолог. 

“Мојата најголема цел е да ги пронајдам сите свои сестри и браќа и да им кажам дека мајка им ги сакала.” – рекла Валери. 

loading...