РЕЦЕПТ КОЈ МОРА ДА ГО ИМАТЕ: Оваа СУПА е 100 пати поефикасна од антибиотик

Оваа лековита билка ќе ве ослободи од грип, настинка, воспаление на уво и други здравствени тешкотии.Наместо да го уништувате телото со антибиотици, обидете се прво да ја подготвите оваа лековита супа.
Пилешката супа со лук, кромид и мајчина душица може да совлада поголема група на вируси на грип, настинка, па дури и новиот зимски висус норовирус, кој предизвикува повраќање, дијареа, покачена температура, главоболка и грчеви во желудникот.
Она што е одлично кај лукот е тоа што на него не влијаат мутациите, промените и новите вируси – тој успешно се бори со сите нивни варијанти. Тоа се должи на хемикалијата алицин, која докажано го намалува холестеролот и крвниот притисок и го спречува запушувањето на крвните садови.
Едно истражување на универзитетот во Вашингтон покажало дека лукот е и до 100 пати поефикасен од 2 најпопуларни антибиотици во борбата против воспаленијата предизвикани од бактерии.
Кога ќе го згмечите чешнето лук, се ослободува алицин, кој заедно со другите состојки ги убива штетните оргазними, како вируси и бактерии, кои предизвикуваат настинки, грипови, воспаленија на ушите и тн. Најдобро од сè, е што консумацијата на лукот не нанесува штета на оргазнимот, туку напротив, истиот претставува вистински благодет за здравјето.
Ви го претставуваме рецептот за пилешката супата со лук…

 
Потребни состојки:
50 чешниња лук (околу 5 главици), исчистени и излупени
2 лажици путер
2 лажици маслиново масло
2 поголеми главици кромид, исечкани
1 лажица исечкана мајчина душица
1,5 л. пилешка бистра супа (како основа)
свеж магдонос како зачин
1 шолја полномасна кисела павлака
Подготовка:
Загрејте ја рерната на 180 степени. Исчистените чешниња лук полијте ги со маслиново масло и завиткајте ги во алуминиумска фолија. Печете ги во рерна 90 минути, а потоа извадете ги и оставете ги да се изладат.
За тоа време загрејте 2 лажици малсиново масло и путер во лонец на средна температура. Динстајте го кромидот 10-тина минути. Иситнете ги печените изладени чешниња и додадете ги во динстаниот кромид. Измешајте, додадете ги исечканата мајчина душица, пилешката супа и свежиот исечкан магдонос.
Кога супата ќе биде готова, ставете ја во блендер и убаво измиксајте ја за да добиете кремаста текстура. Потоа вратете ја во лонецот, додадете ја киселата павлака и оставете ја да дојде до степен на повторно зовривање. Тргнете ја од оган и додадете и сол и бибер по желба.Наместо да го уништувате телото со антибиотици, обидете се прво да ја подготвите оваа лековита супа.
Пилешката супа со лук, кромид и мајчин

Пронајдете не на следниве мрежи: