Ви остана пире компир? Не можете да си замислите каков специјалитет можете да подготвите

Доколку  сте гладни, предлагаме да го прескокнете овој рецепт, бидејќи буквално ќе ви појде вода на уста.Ви остана пире компир од ручекот? Немојте да го фрлате, имаме идеја како да го искористите за специјалитетот кој ќе ве воодушеви  со својот вкус.
Состојки:
4 шолјипире компир
½ шолја млад кромид
¾ шолја сецкана пропржена сланина
1 лажичка лук во прав
½ лажичка  бибер
2 јајца
Кашкавал
1 шолја брашно
1 шолја презла
Масло и сол
Подготовка:
Во чинија помешајте го пирето со  магдоносот, едно јајце, сланината, лукот, сол и бибер. Добро измешајте , а потоа со раце обликувајте топчиња, а потоа во нив ставете парче кашкавал и повторно обликувајте топче.
Во посебни чиниисипете го брашното, презлата и изматеното јајце. Топчињата најпрво извалкајте ги во брашното, потоа  во јајцето и на крајот во презлата. Повторете ја постапката само со јајцето и  презлата а потоа пржете ги топчињата во  длабоко и добро загреано масло. Кога ќе поруменат  извадете ги топчињата. Наредете ги топчињата во тавче и запечете во рерна на 200 степени. Наздравје.

 

Loaded Cheese-Stuffed Mashed Potato Balls
Posted by Tasty on Wednesday, November 18, 2015

Ви остана пире компир од ручекот? Немојте да го фрлате, имаме идеја како да го искористите за специјалитетот кој ќе ве воодушеви  со својот вк

Пронајдете не на следниве мрежи: