Француска пита: Најлесен рецепт со чоколадо што се топи во уста!

Француската свилена пита нема никаква врска со Франција. Таа е американски изум замислен во 1950-тите. Питата доби прекрасна текстура што се лизга низ грлото како најдобрата свила.

Во оригиналниот рецепт, полнењето на питата се состоеше од пудинг од чоколадо, но постепено беше заменето со раскошен крем за мус. Бидејќи ова е десерт што мора да се стави во фрижидер пред да се сервира, основата на питата се состои од распаднати бисквити со путер кои не ја губат структурата по ладењето.

Состојки на подлогата:
200 грама чајни бисквити
85 грама путер

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.