СУПЕРЗДРАВ доручек подготвен за само 5 минути: Рецепт за кајгана со лук и праз која секое утро ќе ја ставате на трпеза

Состојки:
4 јајца
половина главица кромид
половина праз
100 гр свежи печурки
сол
бибер
3 лажици маслиново масло
Подготовка:


Прво исечкајте ги кромидот и празот, а потоа загрејте ја тавата. Потоа додадете го маслото и време е да се пржат кромидот и празот. Потоа додадете половина чаша вода за да се промешат состојките.
Време е да додадете ситно сечкани шампињони. Потребни се неколку минути да се динстаат за да се ослободи водата.
После тоа, скршете ги јајцата и треба постојано да мешате за убаво да се испржат јајцата.
Конечно, време е да ги послужите јајцата со интегрален леб.
Пријатно!

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.