Бабо ме знаеш ли ти мене?

На судот во Кавадарци тужителот го вика првиот сведок, една баба околу 80 години:На судот во Кавадарци тужителот го вика првиот сведок, една баба околу 80 години:
-Бабо, ме знаиш ли мене ти…
-Е како не, те знам уште од мал, сег'гаш лажеше, а изневеруеше жен'ти, мислиш дека си фаца у градот, ама немаш ни малку мозок, да, ногу убаво те познавам ја…
Виа сет збунет, па а прашуе:
-А го познаваш ли бранителот..
-Море го знам и него, уште кааа беше млад, лажго голем, има проблеми со алкохолот, и ногу лош адвокат, жена му а изневеруе со други две, меѓу кои и твојта, го знам и него шо мустра е….
Бранителот и тужителот, уште шо срцето не ги ударило……
А судијата, ги вика двајцата адвокати да му пријдат, и му вика:
-Слуш'те ви двујцата мајмуни, нуму да а праш'те ваа бабата дали мене ме знае, че скапите у Идризово…На судот во Кавадарци тужителот го вика првиот сведок, една баба околу 80 години:
-Бабо, ме знаиш ли мене ти…
-Е како не, те знам

Пронајдете не на следниве мрежи: