ДАЛИ Е МОЖНО: Неверојтна изјава на 17-годишната Марина која побегна од дома…

Марина Стојановик (17), која полицијата после исчезнувањето на 19 август, ја пронајде пред два дена, вели дека побегнала од дома бидејќи се заљубила. Марина моментално е кај баба и во стан, но како што вели, ќе му се врати на момчето Видан Ш. (19) штом ќе и се пружи можност, па и по цена нејзиниот татко да се одкаже од неа. Како што вели Видан Ш. Го запознала 20 дена пред да се договорат да почнат да живеат заедно, односно да побегне  од дома.- Прво се допишувавме на Фејсбук, а потоа се слушнавме по телефон и веднаш сфативме дека сме родени еден за друг. Побегнав од дома минатиот вторник. Се најдовме и отидовме кај него дома. Таму ме дочекаа како снашка, веднаш почнував да ја средувам куќата. Ми рекоа дека јас правам најдобро кафе – со восхит зборува Марина.
Вели дека го исклучила телефонот бидејќи знае дека нејзините родители не го поднесуваат Видан, бидејќи е од ромска националност.
– После 3 дена дознав дека ме бара полицијата, но не сакав да им се јавам на родителите бидејќи не сакав да си одам дома, – раскажува ддевојката и додава дека после неколку дена поминати кај момчето него му починал постариот брат поради што настанала тепачка во семејството. После тоа Видан и Марина ги исфрлиле од станот.
Фатени на улица

– Отидовме кај неговата тетка во стан кој беше во неред, но ние малку го средивме. Полицијата не фати во понеделникот на улица. Ги молевме да не не одвојуваат и да не врзат со едни лисици. Ние не можеме да живееме еден без друг, -вели Марина додавајќи дека во текот на бегството испила едно апче за смирување, но дека не земала дрога.
– Видан порано беше наркоман, но 4 години не користи ништо такво – истакна девојката.- Прво се допишувавме на Фејсбук, а потоа се слушнавме по телефон и веднаш сфативме дека сме родени еден за друг. Побегнав од дома минатиот вторник

Пронајдете не на следниве мрежи: