Доколку коњот не стане за три дена, ќе го убијам…

Loading...

Во едно село се разболел најдобриот и најбрз коњ. Во едно село се разболел најдобриот и најбрз коњ. Газдата го видел и рекол:
-“Доколку коњот не стане за три дена, ќе го убијам за да не се мачи…”
Го слушнала тоа свињата и веднаш отрчала кај коњот да му каже:
– Станувај, ако не застанеш на нозе газдата ќе те убие!
…Коњот собрал сила и едвај застанал на нозе. Кога го видел газдата, цел радосен извикал:
– Луѓеее, коњот се опорави! Ајде да ве почестам, ќе ја заколам свињата!!!Во едно село се разболел најдобриот и најбрз коњ. Газдата го видел и рекол:
-“Доколку коњот не стане за три дена, ќе го убијам за да не се

loading...
Loading...