Долгото гледање телевизија ја намалува плодноста

Loading...

Мажите кои долго време поминуваат пред телевизорот а малку вежбаат имаат значително помала плодност од активните мажи.
Истражувањето го спровело Универзитетот Харвард, било извршено врз 200 испитаници главно студенти од 18 до 22 години. Притоа потребно било да наведат колку од своето време неделно поминуваат на вежбање а колку пред телевизор.
Според резултатите мажите кои поминувале 15 или повеќе часа во вежбање имале дури 73 проценти повисоко ниво на плодност од оние што се физички неактивни.
Меѓутоа, мажите треба да бидат претпазливи и при изборот на спорт, бидејќи некои спортови како возење велосипед или трчање долго време исто така негативно влијаат на плодноста.
Ова истражување сепак научно не докажува дека долгото излежување пред телевизорот ја намалува плодноста, но мажи, бидете внимателни .
Copyright 2012 Puls24 Сите права се задржани.  Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Мажите кои долго време поминуваат пред телевизорот а малку вежбаат имаат значително помала плодност од активните мажи.
Истражувањето го спр

loading...