Досега 5285 легализирани дивоградби во општина Кисела Вода!

Loading...

Општина Кисела Вода денес додели 50 нови решенија за легализирани дивоградби. Со тоа, бројот на решени предмети се искачи на 5285, или 38% од пристигнатите 13854 барања за легализација.Бројот на поднесени барања без геодетски елаборат,во овој момент, изнесува 3424. Исто така, изготвени се уште 264 урбанистички согласности, од кои, за 187 се чека уплата на надоместокот, за постапката за изготвување на Решенијата за легализација на објектите да може да се продолжи.Општина Кисела Вода ги повикува сите граѓани кои ја немаат докомплетирано документацијата што поскоро да ја достават до административните служби. Со тоа, бројот на решени предмети се искачи на 5285, или 38% од пристигнатите 13854 барања за легализација.Бројот на поднесени барања б

loading...