Две големи грешки кои ги правите додека го бришете огледалото во бањата

Loading...

Огледалото во бањата без сомнение е највалканото огледало во секој дом затоа што на него се собира каменец и  остатоци од нечистотија  при одржувањето на лична хигиена. Доколку сакаме правилно да го исчистиме, мораме да внимаваме на овие две грешки кои  често ги правиме.1.Кружни движења
Со бришењето на огледалото  во круг или пак со неправилни и наизменични движења  повторно  ја враќаме нечистотијата на избришаната површина.
Со тоа исто така оставаме траги на огледалото. Најправилното движење за бришење на огледалото е оној во обликот на буквата С.
2. Бришење од дното кон врвот
Многумина почнуваат  да го чистат огледалото од највалканиот  дек, односно од  дното бидејќи таму се собира најмногу нечистотија, остатоци од паста за заби и каменец.
За најдобар резултат, огледалото бришете го од  врвот кон дното  и раката движете ја во претходно споменатиот облик на буквата С.1.Кружни движења
Со бришењето на огледалото  во круг или пак со неправилни и наизменични движења  повторно 

loading...
Loading...