Е ова е храброст: Ја снимил најголемата бела ајкула во историјата и ја потапкал по перките

Ајкула долга импозантни шест метри пливала покрај кафез во кој имало нуркач. Мажот дури ја извадил раката  низ решетката од кафезот и ја потапкал по парките.На социјалната мрежа Фејсбук се појави  подводна снимка на која  се гледа можеби најголемата бела ајкула  некогаш снимена.
Застражувачкото видео го снимил биологот Маурисио  Хојос Падила на брегот на мексиканскиот полуостров Баја Калифорнија.
Ајкула долга импозантни шест метри пливала покрај кафез во кој имало нуркач. Мажот дури ја извадил раката  низ решетката од кафезот и ја потапкал по пeрките, додека животното  мрзеливо пливало покрај него.
На својот Фејсбук Хојос ја опишал ајкулата како најголемата видена во водите околу островот Гвадалупе. Се верува дека е стара околу 50-ина години.

На социјалната мрежа Фејсбук се појави  подводна снимка на која  се гледа можеби најголемата бела ајкула  некогаш снимена.
З

Пронајдете не на следниве мрежи: