Ерол Исмаили: ИЕ6 вчера не беше изборна единица, наликуваше на една обична кланица….

Loading...

Ерол Исмаили: ИЕ6 вчера не беше изборна единица, наликуваше на една обична кланица….Почитувани пријатели, браќа и сестри!
Чувствувам морална и политичка одговорност како претседател на ОК-Боговиње и кандидат за пратеник во ИЕ6, да објаснам што се случуваше на моја територија!
Прво се заблагодарувам на сите мои соработници, симпатизери и сите оние кои гласаа за ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата!
Благодарам мој убав народе!
Следно што сакам да објаснам е тоа дека за изборите кои се случија вчера, ИЕ6 не беше изборна единица, наликуваше на една обична кланица….Имаше купување гласови, закани, уцени, групно гласање и што ли уште не…Пробав да дејствувам во општинската изборна комисија во Боговиње но наидов на немање слух за нерегуларностите!
Почитувани браќа и сестри не е ова мое никакво оправдување, напротив мотив за поинтензивна работа!
Нема да дозволам моето дете да збори албански јазик и да живее во федерализирна држава!
А на оние што гласаа против мене ќе ги прашам само: Спиете ли мирно, земавте пари ама крв ќе повратите!
Долга е раката на ВМРО!
Да живее ВМРО, да живее суверена и самостојна Република Македонија!Почитувани пријатели, браќа и сестри!
Чувствувам морална и политичка одговорност како претседател на ОК-Боговиње и кандидат за пратеник во

loading...