ЕВЕ КАКО МОЖАТ ДА ВИ ЈА УКРАДАТ ЛОЗИНКАТА НА ФЕЈСБУК: „Еее, што правиш…“

Loading...

Откриена е нова измама на најпопуларната социјална мрежа – Фејсбук.Ако добиете ваква или слична порака од некој ваш пријател на Фејсбук, игнорирајте ја.
„Еее поздрав, што правиш, ми треба мала услуга. Кога ќе влезеш на ФБ, кликни на овој линк, најави се и гласај за мојата Ана. Таа е под реден број 3. Еве ти го линкот и ти благодарам однапред“ – не наседнувајте!
Имено, благодарение на малициозна програма, доколку ги следите упатствата можете да останете без профилот на Фејсбук и да налетате на дополнителни компликации од кои најважна е кражбата на идентитетот.
Имено, на горе опишаниот начин, хакери би можеле да ја дознаат вашата шифра на оваа социјална мрежа.Ако добиете ваква или слична порака од некој ваш пријател на Фејсбук, игнорирајте ја.
„Еее поздрав, што правиш, ми треба мала услуга.

loading...
Loading...