Ги зачуди сите присутни: Погледнете што направи адвокатот на Драган Ѓуриќ

Петнаесет годишната С. И., најдобра пријателка на убиената Тијана Јуриќ, вчера беше сослушана во јавното обвинителство во Суботица.Девојчето дало исказ за случајот кој ја згрози Србија, и како што неофицијално дознаваме, С. И. пред јавниот обвинител детално раскажала сто се случувало ноќта пред Тијана да биде убиена.
„Девојчето беше видно потресено. Раскажа дека со Тијана и пријателите била на фудбалски турнир во спортскиот центар Рата, по што околу полноќ тие две тргнале дома. Според зборовите на другарката на Тијана, несреќната девојка последен пат ја видела кога се разделиле кај кафеаната „Полет“, бидејќи Тијана  отишла да го врати блузонот на другарот кој го позајмила од него.
Пријателката на Тијана исто така рекла дека со останатите пријателио веднаш тргнала  да ја бара Тијана, бидејќи не стигнала до пријателот кому требало да го врати блузонот,а ниту пак  јавила дека стигнала дома“, изјавил извор за српски курир.

Како што дознаваме, на сослушувањето присуствувал и Виктор Гостиљац, адвокатот на Драган Ѓуриќ, кој е обвинет за убиството на Тијана Јуриќ,  кој го признал делото. Адвокатот, неофицијално, ги  сослушал  сведоците на Тијана и не поставувал прашања.Девојчето дало исказ за случајот кој ја згрози Србија, и како што неофицијално дознаваме, С. И. пред јавниот обвинител детално раскажала сто се слу

Пронајдете не на следниве мрежи: