ГО ОДЗЕМА ЗДИВОТ: Куќата со најубав и најстрашен поглед

Двајца архитекти од Грција креирале дизајн на куќа со име „Casa Brutale“. Оваа куќа совршено го врамува архитектонскиот концепт познат како брутализам.Елементите на брутализмот по правило се масовно формирани од бетонски груби и необработени елементи. Бетонот се истурал во груба дрвена структура со намера да биде ефектен и интересен во својот груб изглед.
Casa Brutale е дизајнирана во состав на карпа која има истовремено и преубав и застрашувачки поглед на море.
Архитектите Laertis Antonios Ando Vassiliou и Pantelis Kamporupoulos ја претставија визијата на градежниот концепт како „поетски омаж на чиста бруталност”. Базенот на кровот и подземните ѕидови обезбедуваат изолација на домот како и пријатна температура.
Во видеото на следната страна погледнете како сето тоа изгледа.

 
Елементите на брутализмот по правило се масовно формирани од бетонски груби и необработени елементи. Бетонот се истурал во груба дрвена структура с

Пронајдете не на следниве мрежи: