Градоначалникот Сашко Николов оствари прием на џудистот Ратко Костов

Градоначалникот Сашко Николов оствари прием на џудистот Ратко Костов од Џудо клубот Сенсеи од Радовиш кој на Меѓународниот турнир „Куп на Јадранот“ во Сплит, Хрватска, го освои бронзен медал.На натпреварот учествуваа 52 клубови од 17 држави, а Ратко Костов успеа да се закити со бронзен медал“.
– Како градоначалник сум особено задоволен што во последните години се почести се успесите на нашите спортисти од клубовите во општината. Честитки за нашиот надежен спортист од Џудо клубот „Сенсеи“ Ратко Костов кој исто така последните неколку години импресионира со резултатите кој што ги постигнува на државно и меѓународно ниво. Ратко Костов е гордост на Радовиш се надевам дека неговите успеси во кариерата ќе одат во нагорна линија, а ние како општина секогаш ќе бидеме тука да го помогнеме. Во оваа прилика сакам да му честитам на Ратко и неговиот тренер Наде за сите успеси кој што ги постигнува Џудо клубот „Сенсеи“ од Радовиш – истакна градоначалникот Сашко Николов.
На натпреварот учествуваа 52 клубови од 17 држави, а Ратко Костов успеа да се закити со бронзен медал“.
– Како градоначалник сум особ

Пронајдете не на следниве мрежи: