ИЗМАМА ИЛИ НЕ: Дали ова е доказ дека лотаријата може да се намести?

Во текот на извлекувањето на лото комбинацијата на 59. коло од српската игра на среќа „Лото“, се случила необична ситуација.Имено, за време на извлекувањето дојде до забуна поради која некои гледачи помислиле дека станува збор за измама.
Три броеви биле извлечени регуларно, а потоа и четвртиот број – 27. Сепак, на екранот се појавил бројот 21, а потоа и исправната цифра – 27.
Наредниот извлечен број бил оној кој веќе стоел на екранот – 21.

Никој не знае како точно дојде до ваква грешка, ниту пак дали станува збор за техничка грешка или друг проблем. Но, дури и водителката на извлекувањето била збунета од целиот настан.
Погледнете го видеото и проценете сами:
Имено, за време на извлекувањето дојде до забуна поради која некои гледачи помислиле дека станува збор за измама.
Три броеви биле извлечени

Пронајдете не на следниве мрежи: