Ќе ве остави без текст: Поставиле клавир на јавно место, а потоа следел шок!

Во американскиот град Sarasota поставени се шест клавири на јавни места во рамките на една уметничка програма.Бездомникот Доналд Гулд (51), поранешен маринец, одлучил да ги искористи предностите на тоа, а можеби и да заработи неколку дополнителни долари. Никој не очекувал дека тој свири феноменално.Како мал Доналд научил да свири на инструмент, а студирал музика на Универзитетот во Мичиген. Кога неговата жена починала во 1998 година, тој од тогаш почнал да злоупотребува алкохол. Сега тој талка по улиците, или ги воодушевува минувачите со своите прекрасни вештини. Неговите сограѓани отвориле фонд во кој може да се уплаќаат пари со кои ќе му се помогне на Доналд за подобар живот.
Погледнете го видеото:Бездомникот Доналд Гулд (51), поранешен маринец, одлучил да ги искористи предностите на тоа, а можеби и да заработи неколку дополнителни долари. Ни

Пронајдете не на следниве мрежи: