Корисно видео: Овие работи НИКАКО не смеете да ги ставите во микробранова печка

Алуминиумската фолија, различните пластични садови, како и металните рачки може да предизвикаат пожар, тоа дефинитивно ниту една од вас не го посакува! Кога веќе зборуваме за пластиката, тука се и пластичните кеси кои под дејство на топлина испуштаат исклучително токсични материи.Исто така, ако на пример решите да ставите цело јајце во микробрановата печка, тоа ќе создаде толку голем притисок што ќе експлодира и ќе направи навистина голем неред. Истото може да се случи и со сосовите кои ќе се обидете да ги подгреете во микробрановата печка. Најчудниот момент од сите е тоа дека во микробрановата печка ниту под разно не смеете да оставите грозје, па и суво грозје, ниту пак сушена пиперка. Погледнете и зошто:Исто така, ако на пример решите да ставите цело јајце во микробрановата печка, тоа ќе создаде толку голем притисок што ќе експлодира и ќе направи н

Пронајдете не на следниве мрежи: