Крвна одмазда во Сент Гален: Било пукано во полна џамија

Телото на мажот било пронајдено во Џамијата во Викнелн, во кантонот Сент Гален, веднаш по пукањето, соопштила денес швајцарската полиција.
Полицијата го уапсила лицето со пиштолот, кратко по веста за пукањето, соопштил шефот на полицијата.Пронајдено е тело на маж во џамијата, изјавил портпаролот.”Кога полицијата пристигнала и влегла во џамијата, го пронашла телото на мажот во просторијата за молитва. Едно лице со пиштол било уапсено без отпор”, изјавил портпаролот на кантоналната полиција Андреа Реколи.
Додека полицијата се обидува да ги разреши можните мотиви, според Исламскиот централен совет на Швајцарија, пукањето било чин на одмазда за убиство извршено пред 18 години, кога денешната жртва наводно го убила братот на убиецот.Централниот совет во соопштението рекол убиецот знаел дека неговата жртва секој петок се моли на тоа место.Ел Хидај центарот е дел од Албанската исламска заедница, а џамијата е изградена во 1992. година.Пронајдено е тело на маж во џамијата, изјавил портпаролот.”Кога полицијата пристигнала и влегла во џамијата, го пронашла телото на мажо

Пронајдете не на следниве мрежи: