ЛАПСУС НА ФОКС ТВ: Од кога Скопје е во Атина?!

Телевизискиот канал Фокс направи една грешка на која сите Македонците им замерија.Пренесувајќи го натпреварот од НБА лигата,  програмата ја почна со кратки инсерти од неколку светски престолнини што осветлувајќи ги своите знаменитости во боите на француското знаме им оддадоа почит на жртвите од масакарот во Париз. Меѓутоа Фокс направи една грешка на што Македонците им замерија.
На инсертот беа прикажани Брандербуршката порта во Берлин, Опера хаус во Сиднеј, статуата на Исус во Рио де Жанеиро итн, а при крајот на втората минута од снимката се гледа и Археолошкиот музеј во Скопје, за кој водителот на Фокс изјави дека е „музеј во Атина“.
Погледнете го видеото на следната страна:

Пренесувајќи го натпреварот од НБА лигата,  програмата ја почна со кратки инсерти од неколку светски престолнини што осветлувајќи ги своите зн

Пронајдете не на следниве мрежи: