Лазарев: На лекарите им е ЗАБРАНЕТО да лечат – Единствена цел е ПРОФИТ – II дел

Loading...

Сергеј Николаевиќ Лазарев, филозоф, психолог и руски научник кариерата ја започна со мешање во разни алтернативни начини за лекување на човекот. Тој е автор на неколку книги кои се преведени низ целиот свет, но по некое време сфаќа дека целата вистина за човекот и нлекувањето на сите болести е скриена во Библијата, во Божјите зборови. Голем противник e на денешната медицина, бидејќи, како што вели тој, животот на човекот не е во рацете на лекарите денес, туку во рацете на банкарите и парите. Првиот дел од текстот имавте можност да го прочитате вчера, а денес продолжуваме со остатокот од текстот.Германците се спротивставија и почнаа да лекуваат
Шемата е многу едноставна:  пазарот владее со светот. Па лекарите престанаа да лечат. Тие се инструмент, додаток на компјутерите. Во суштина, тие се инструмент на фармацевтските компании кои ги продаваат своите производи.
Во Германија се појави здружение на лекари кои се обиделе да направат промени на  оваа тенденција.
Па Германците кои релативно систематски размислуваат, што направија? Лекарите почнаа да ја разбират ситуацијата: Зошто на лекарите им е забрането да лекуваат? Зашто мора да работат по шема која е изложена во компјутерот?
Се испостави дека лекарот се плаши лично да препише третман, бидејќи  ќе го обвинат. Кој може да го обвини? Осигурителна компанија. Зошто ќе го обвини осигурителната компанија за било која причина, за било какво отстапување од строгата шема? Бидејќи осигурителната компанија работи со фармацевтската компанија чии лекови треба да се продадат. Тоа е запишано во законски регистар, а  докторот не може да направи ништо.
Тоа германско здружение ги тужеше фармацевтските компании и осигурителните компании, и доби во судот. Сега е дозволено само претставниците на тоа здружение на лекари, навистина да лечат . Тоа е, осигурителни компании и фармацевти се до некој степен ја загуби власта над нив. Почнува вистинска медицина.
Што може да се заклучи? Кога во основа на некоја функција не лежи љубов и морал, туку парите функцијата умира. Исто како што денес умира цивилизацијата . Ако порано главниот импулс беше љубовта, вератата, религијатата и моралот, сега се главен поттик парите. Медицината се деградира и умира, бидејќи нејзината цел не е да му помогне на човекот, туку да  направи пари. Ако сакаме да му помогнеме на човекот мора да  разбереме што е човекот  во суштина.
Човекот е првенствено божествена искра, тоа е вечна душа, свест и телот. Значи,за да се излечи, човекот пред се треба да и помогне на својата душа. Кога медицина ќе размисли за постоењето на душата и нејзината помош, ќе заживее и нема да умира. За сега гледаме спротивната тенденција.

 
Кој ќе се спротистави ќе биде убиен
Што се случува сега? Во целиот свет власта ги држат фармацевтските компании, осигурителните компании и банките. Осигурителните компании се тесно поврзани со банките. резултат на тоа, она што е корисно за осигурителните компании и фармацевтските компании е да успеат на пазарот.
Ако лекар или научник создаде нов метод на лекување на болести, едноставен, кој ќе може да го   користи од страна на секој човек, евтин, тогаш лекарот или ќе го убијат, или ќе го обвинат и ќе му ја земат дипломата. Сето тоа се прави многу лесно кога има многу пари.
Можат да го сместат во затвор или кон него да се насочат корумпирани светски научници, нивни претставници, чија задача е да го уништат и да го прогласат за шарлатан. Или од него ќе го купат неговиот изум под услов да заборави на него. Во пракса, тоа е доста широко распространето.
Интересите на фармацевтските компании се поклопуваат не само со интересите на осигурителните компании, туку  исто така и со банките. Поради фактот дека банкарите сега владеат со светот,  мораат  да ја намалат популацијата на земјата од две милијарди. Затоа, ефикасното лекување на луѓето не е корисен малигнен тумор кој се вика  Меѓународна банкарска асоцијација.
Затоа луѓето се обидуваат се повеќе сами да си ги лекуваат болестите, користат народни лекови, алтернативна медицина и разни исцелители, што често ги доведува на погрешен пат.
Тоа е зошто луѓето се обидуваат целиот самите се излечи болести, употребувајќи го национален третман, алтернативна медицина и разни спиритуалист, кои често ги води на погрешен пат.
 Германците се спротивставија и почнаа да лекуваат
Шемата е многу едноставна:  пазарот владее со светот. Па лекарите п

loading...
Loading...